U Sarajevu, Stocu i Mostaru održani Međunarodni poetski susreti “Slovo Makovo”

0

Od petka, 20. juna do nedelje, 22. juna, u organizaciji Fondacije Mak Dizdar održani su Međunarodni poetski susreti “Slovo Makovo”.

U susretima je učestvovalo jedanaest od ukupno 15 pjesnika nominiranih za nagradu Grada Sarajeva za najbolje novoobjavljeno poetsko djelo na bosanskom, crnogorskom, hrvatskom ili srpskom jeziku u 2013. godini “Slovo Makovo/Mak Dizdar”: Mladen Lompar, Sonja Manojlović, Tonko Maroević, Miroslav Mićanović, Predrag Bjelošević, Almin Kaplan, Vladimir Kopicl, Zvonko Karanović, Zoran Bognar, Vladimir Tabašević, Duško Novaković i Zilhad Ključanin. Susretima su prisustvovali i selektori nagrade Stevan Tontić, Ervin Jahić, Bogić Rakoćević i Duško Novaković, moderatorica Ferida Duraković, kao i gost večeri Edin Karamazov.

Pred brojnom publikom, susreti su otvoreni u petak u sarajevskom Ateljeu Figure. U subotu, učesnici su posjetili rodni grad Maka Dizdara Stolac i tamošnju Makovu hižu, muzejsko-galerijski centar Fondacije Mak Dizdar. Susreti su završeni poetskom večeri u mostarskom Clubu Aleksa.

Fotografije: Jelena Hadziosmanović

 

Podijeli.